Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Dobrodošli v našem vrtcu. Želimo vam leto polno dogodivščin in prijetnih občutkov.
Vsako leto na tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Slovenski tradicionalni zajtrk je letos zaradi koronavirusa obeležen nekoliko drugače, kot smo ga vajeni.
Slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi: »Zajtrk z medom – super dan!« Vendar pa letošnji tradicionalni zajtrk ni bil izveden, tako kot je bilo to v preteklih letih. S pomočjo oglede 9. tradicionalnega zajtrka v naše vrtcu vam želimo obuditi spomin, na dogodek, ki ni šel v pozabo.
Verjamemo, da ste si tradicionalni slovenski zajtrk (kruh, maslo, med, mleko in jabolko) pripravili doma ali v službenih kolektivih.
Pri tem ste lahko starši in otroci še posebej ustvarjalni.
S strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila podana pobuda, da se na ta dan pri pouku na daljavo šolske ure namenijo tudi dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja.
Ker je hrana iz lokalnega okolja sezonsko dostopnejša, imajo tako sadje in zelenjava več vitaminov in višjo hranilno vrednost. S tem ko podpiramo domačo proizvodnjo, ohranjamo tudi domača delovna mesta, ohranjamo poseljenost, obdelanost in urejenost slovenskega podeželja ter zaradi krajšega transporta in manjše uporabe embalaže varujemo naše okolje.
»Letos imamo še večjo vlogo tudi starši, vzgojitelji, učitelji, da mlajšim predstavimo pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.
Oglejte si izobraževalni video tradicionalni slovenski zajtrk 2020. O sestavinah tradicionalnega slovenskega zajtrka in o pomenu lokalne, slovenske hrane in rednega zajtrkovanja.
... vabljeni k ogledu.