Vrtec Antona Medveda Kamnik

Novi trg 26 B, 1241 Kamnik | tel.: (01) 830 33 30 | fax: (01) 839 13 27 | e-pošta: info@vrtec-kamnik.si

Enota Pedenjped - Stara Duplica
Jakopičeva 27, Kamnik
Tel: 01 831 51 10
pedenjped@vrtec-kamnik.si

Poslovni čas: 5.30 do 16.30

Pa smo ga le dočakali, poletje in z njim še zadnje druženje z enoto Pestrna v skupnem projektu z naslovom "Pozdrav letnim časom - Športne igre". Tokrat smo se pomerili v igrah z vodo, pobirali rože in igrali hokej na travi.

Ob zaključku šolskega leta smo se z otroki ob spremstvu staršev in vodičke Mateje sprehodili po Arboretumu. Park smo spoznali kot življenjski prostor živih bitij, kot rastlinsko zbirko in živo umetnino. Med sprehodom smo se dotikali drevesne skorje, opazovali drevesa in obliko listov, vohali cvetove vrtnic, opazovali in hranili ribe, peli, pozvonili na zvonček želja... ter čisto na koncu uživali na igrišču in ob sladoledu.

S Tubijem smo se odpravili na sprehod, iskat pokošeni travnik. Našli smo ga. Pokošena, mehka trava, ravni pravšnja za hojo z bosimi nogami. Pa ne samo za hojo. Bosi smo tekali gor in dol, se kotalili, vrteli, preskakovali kozličke in tudi količke,... Ja, prav zares smo uživali.

Čeprav se naša enota nahaja v bloku in imamo na razpolago samo balkon, smo se letos odločili, da se seznanimo z osnovami vrtnarjenja v posodah.

16.4.2019 smo se v Kamniku v dvorani knjižnice Franceta Balantiča udeležili zaključka Predbralne značke Veronikin zaklad.

Naše odkrivanje in spoznavanje čebelarstva je s svojim obiskom podkrepil čebelar Rado.

Za nami je teden plavanja v bazenu Cirius v Kamniku. Otroci so se počasi in zanesljivo prilagajali na vodo, se učili plavati, posamezniki pa so izboljšali svojo plavalno tehniko.

Pedenjpedi smo se včeraj z vlakom odpeljali v Kamnik, kjer smo obiskali Plezalni klub Kamnik. Otroci so skozi pestre plezalne in družabne igre spoznali plezanje in razvijali gibalne sposobnosti.

Podkategorije

(c) 2014, Vrtec Antona Medveda Kamnik | Pravno obvestilo | Piškotki | Izdelava spletne strani