Vrtec Antona Medveda Kamnik

Novi trg 26 B, 1241 Kamnik | tel.: (01) 830 33 30 | fax: (01) 839 13 27 | e-pošta: info@vrtec-kamnik.si

Enota Mojca - Svilanit
Matije Blejca 14, Kamnik
Tel: 01 831 58 26
mojca@vrtec-kamnik.si

Poslovni čas: 5.30 do 16.30

Novičke

 • Skupaj ustvarjamo boljši svet

  V četrtek, 5. 3. 2020 smo dočakali našo nagrado, ki smo si jo prikuhali na natečaju, ki ga je organiziral Zavod Zaupanje. Predstavo smo z veseljem delili z otroci iz enota Pestrna.

  Več  
 • Kuhla in Polentnik v vrtcu Mojca

  Gospa Kuhla, Polentnik in otroci iz vrtca Mojca so postali že pravi prijatelji. Njihovo prijateljstvo je veliko. Kuhla s Polentnikom pogosto obišče vrtec. Z otroki se kaj pogovorita, se kaj poigrata, najraje pa z njimi kaj skuhata. Najraje imata kuharijo, ko otroci pripravijo kaj iz hrane, ki jim je ostala.

  Zadnjič so se smejali, da so postali pravi jabolčni strokovnjaki, saj so jabolka njihova rdeča nit, iz katerih najraje pripravljajo jedi. In to ne samo sladice, kje pa. Zelo raznovrstne jedi. Kaj vse so že naredili – Prekmaš župo, Kamniško jabolčno juho, jabolčne cmoke, jabolčno pito, jabolčne piškote, proseno kašo z jabolki, jabolčni sok…

  Ko sta bila Kuhla in Polentnik nazadnje v vrtcu, so skupaj z otroki pripravili Jabolčno juho z ženofom.Tako kot vedno so se imeli zelo dobro in uživali. Jabolk so imeli v vrtcu veliko, zato jih je bilo potrebno porabiti. In spet so razmišljali, kaj pa sedaj. Ženof (polnozrnata gorčica) je kamniška posebnost in sodi v okvir Okusov Kamnika. Kaj če mi naredimo malce drugačen, nov recept. Preizkusimo, pa bo. Rečeno, narejeno.

  Več  
 • Povodni mož - France Prešeren

  Od nekdej lepé so Ljubljanke slovele,
  al lepše od Urš’ke biló ni nobene,
  nobene očem biló bolj zaželjene
  ob času nje cvetja dekleta ne žene. —
  Ko najbolj iz zvezd je danica svetlà,
  najlepša iz deklic je Urš’ka bilà.

  Več  

Obvestila za starše

 • Gregorjevo 2020

   

  GREGORJEVO 2020 V VRTCU MOJCA

  Vabimo vas, da se nam v sredo, 11. 3. 2020 OB 17.00, pridružite na Kriškem bajerju, kjer bomo praznovali praznik pomladi in ptičjo ženitev –GREGORJEVO.

  V vrtcu smo izdelali plavajoče lučke – barilčke, ki jih bomo spustili v bajer. Prav tako bomo ptičkom pomagali pri ptičji ohceti- z iskanjem medenjakov.

  Vabimo vas torej, da se nam na Gregorjevo, sredo, 11. 3. 2020 na Kriškem bajerju pridružite in skupaj z nami pomagate ohranjati naše ljudsko izročilo in kulturno dediščino.

  Prijazen pozdrav,

  Alenka Jevšnik, Lili Šarec, Sabina Otolani Crait

   

   
 • Pogovorne urice - marec 2020

  Spoštovani starši.

   

  V torek, 3.3. 2020 bodo pogovorne urice. Starši ste individualna že prejeli. Pogovorne urice bodo potekale v času od 16.30 do 18 ure.

   

  Prijazen pozdrav,

   

  Alenka, Lili in Sabina

   
 • Kamniški pustni karneval

  Spoštovani starši.

  Tudi v letošnjem letu je naš namen, da se pridružimo Kamniškemu pustnemu karnevalu. Ta bo potekal v torek, 25. 2. 2020 od 16. ure dalje.

  Sodelovali bi kot skupinska maska Muca Copatarica. Glede na to, da nas mora biti pri skupinski maski več, potrebujemo povratno informacijo, koliko družin se namerava udeležiti skupne pustne povorke.

  V primeru, da bo število prijavljenih družin manj kot 5, se karnevala kot skupinska maska ne bomo udeležili.

  Poleg tega informacijo o udeležbi potrebujemo tudi zato, da vemo, koliko kostumov je potrebno pripraviti. Zato prosimo, da nam do srede, 12. 2. 2020 sporočite ali se boste povorke udeležili, ali ne. Lahko pošljete tudi mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  ali nas pokličete na 01 8315 826.

  Hvala in prijazen pozdrav,

  Alenka, Lili in Sabina

   
(c) 2014, Vrtec Antona Medveda Kamnik | Pravno obvestilo | Piškotki | Izdelava spletne strani